Gud vad lätta de blev att jobba med! Vet inte om det var potatismjölet, men det var det väl antar jag, som gjorde att de höll ihop i pannan! Mina har varit fina och har känts bra men så fort de kommit in i pannan har de fallit sönder och allmänt bråkat. Denna gången var de helt ljuvliga att ha och göra med.
Bullarna serverades med den mest ambitiösa tomatsåsen jag gjort i mina dagar.
För att få en god tomatsås ska den koka länge har läst så jag löd.
Hur bullarna gjordes (det blir inga exakta mängder angivna) :
Blandfärs
1,5 dl havregryn fick svälla i 1,5 mjölk ungefär och 1 msk potatismjöl
1 ägg
Oxfond med vin
Finriven parmesan
Pressad vitlök
Lökpulver
Salt
Peppar
Timjan
Stektes i stekpannan och sen fick de gå helt klart i ugnen. Jag blev jättenöjd med bullarna, både konsistensen och smaken. Kommer att använda mig av havregryn och potatismjöl igen!
Blandfärs
1,5 dl havregryn fick svälla i 1,5 mjölk ungefär och 1 msk potatismjöl
1 ägg
Oxfond med vin
Finriven parmesan
Pressad vitlök
Lökpulver
Salt
Peppar
Timjan
Stektes i stekpannan och sen fick de gå helt klart i ugnen. Jag blev jättenöjd med bullarna, både konsistensen och smaken. Kommer att använda mig av havregryn och potatismjöl igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar