måndag 23 februari 2009

frysfyllning

Så skönt att laga mycket mat när man ändå lagar och frysa in. Har varit lite dålig på det på senaste så det fick det bli ändring på. Extrapris på nötfärs samt hel färsk kyckling så vi köpte på oss en del. Köttfärssås är ju så himla trevligt att hitta i frysen.

Gör nästan aldrig köttfärssås likadant varje gång, men denna gången blev det typ såhär:

Lök
Vitlök
Riven morot
Riven rotselleri
Nötfärs
Oxfond
Rött matlagningsvin
Timjan
Oregano
Chilisås
Tomater på burk


Fjorton portioner tror jag det blev




Fetaost är gott!

Sen blev det kyckling. Jag styckade ner kycklingarna i mindre delar, lät dem marinera ett par timmar i kylen. Stekte dem på spisen bara så de fick färg ( och det fick de! Ser brända ut på bilden men det var inte så farligt ändå) Sen fick de gå i ugnen tillsammans med marinaden + kycklingbuljong.

Marinaden gjordes ungefär så här har jag för mig:

Rapsolja
Sweet chilisås
Soja
Honung
Salt och peppar
Salvia

Innan ugnen!


Sås gjordes sen på skyn + grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar