Jag har haft ett recept på laxrulle sparat i några år men har visst aldrig testat det. Det fick det bli ändring på.

innan ugnen

klart att äta!
Som sagt har jag längtat efter lax sen i lördags och jag behövde inte bli besviken. Det var längesen jag åt färsk lax. De frysta bitarna man kan köpa är helt okej, jag köper dem ganska ofta,men fanken vad gott det är med färsk. Bara smälter i munnen. Ett jättegott recept som jag kommer göra igen for sure!
Laxrulle med örtkräm
4 personer
1 laxbit, 600 gram
1 näve babyspenat
1 msk hackad basilika
en nypa havssalt
2 dl keso
1 dl riven parmesan
4 salladslökar
några drag med pepparkvarnen
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva laxen på längden i tunna skivor. 2.Mixa spenat,keso,basilika och salt till en kräm.Bred på krämen på laxskivorna och strö på osten. Dela och lägg på salladslöken. Peppra och rulla ihop skivorna 3.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
4 personer
1 laxbit, 600 gram
1 näve babyspenat
1 msk hackad basilika
en nypa havssalt
2 dl keso
1 dl riven parmesan
4 salladslökar
några drag med pepparkvarnen
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva laxen på längden i tunna skivor. 2.Mixa spenat,keso,basilika och salt till en kräm.Bred på krämen på laxskivorna och strö på osten. Dela och lägg på salladslöken. Peppra och rulla ihop skivorna 3.Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
De föreslog att servera med en en röd linssallad, men jag körde med en bulgurröra istället och en klick matyoghurt.
Åh gud vad gott! Älskar lax och den här varianten gillar kommer nog att göra att jag tycker om det ännu mer! Mums! :-) Ser supergott ut!
SvaraRaderaJa,det va en höjdare kan jag säga! Parmesanen var mums-mums i. Gillar du lax så ska du definitivt prova! Kul att du hälsar på btw!
SvaraRadera